Automate your Marketing
with Womplify




 
NaZhAn LuQmAn bIn AhMaD AiDiL ArAfAt

By: Nazhan Luqman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Feb-2008 11:34 Email | Share | | Bookmark
1 year 2 months

thank aunty shasha for the birthday present
 
 
View all 5 photos...

Finally...setelah 5 bulan tak update.....sorry ye sbb mama&papa teramat bz.....

My development so far....
1)Yeay..nazhan dah boleh berjalan....so makin lasak la....habis semua barang nak sentuh....especially pc & laptop.....teramat suka keyboard...pantang nampak keyboard mesti nak main

2)Dah mula bole panjat-memanjat....panjat sofa...kerusi...

3) Gigi pon dah makin banyak...total ader 12...upper jaw ader 6...lower jaw ader 6...hehe...

4) Latest weight...dah 18.5 kg....mama dah tak larat nak dukung...kejap2 bole la...skarang papa je yg dukung...hehe

5)Favourite word:
"Papa"...."Mama"...kalau nak makan " yum yum"....kalau tukar nappy"bucuk bucuk"...pagi2 suka tgk bird...so nazhan akan cakap " bird chip chip"
Quote:
Aunty amy&Uncle yasir: takpe..tak lama lagi Insyirah plak jadi heroin!! hehe
Tok mama&Tok papa: Insyaallah...doakan mama&papa selamat habis blaja...Nazhan pon tak sabar nak balik M'sia


Thursday, 27-Sep-2007 09:24 Email | Share | | Bookmark
9 Months


My development:
-Upper jaw dah tumbuh 2 gigi lagi .....so total dah ader 6 gigi (upper jaw 4 and lower jaw 2)
-Makin lasak,.... skarang ni dah boleh berdiri sendiri....lepas tu suka sangat terlompat2 ...dah berani lepas tangan sebelah....kekadang tu ader jugak terlepas dua tangan...lepas tu tumbang la..hehe
-Dah boleh duduk ...sebelum ni merangkak je...bile dah bole berdiri baru reti duduk

Watch my video:


Quote:
Shasha: Nazhan memang suka meloncat2...i yg letih tgk die loncat2 ..now...his favourite toy....'musical train' yg u bagi tu...suka re-play sampai habis battery


Monday, 30-Jul-2007 10:47 Email | Share | | Bookmark
My Age



kena tag lg from hafiy thanks ye *REQUIREMENTS: Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc

ok ni kisah asal usul nama saya mama&papa start cari nama after first scan (20 weeks)...bile dapat tau yg insyaallah dpt baby boy...pening jugak sebab byk nama yg best best....kalau nak ikutkan..papa lg cerewet bab nak pilih nama ni...puas la mama bagi suggestion mcm2 nama....semua papa tak setuju.... last-last 2 minggu before nazhan lahir..ntah mcm maner mama pon mimpi nak bagi nama nazhan luqman....iyelah mungkin before tido tu duk asyik pikir nak bg nama aper....sampai terbawak dlm mimpi....mula2 ingat nak bagi nama ahmad nazhan luqman....sama la ngan nama papa die....tapi bile dipikirkan balik...panjang sangat la plak...nanti bile dalam exam...org lain dah start jwb soalan...nazhan tak abis lg tulis nama ....so dengan rasminya nama saya Nazhan Luqman bin Ahmad Aidil Arafat.....ni pon dah cukup panjang...hehe

Nazhan yg bermaksud: Jauh dari yang dikeji
Luqman yg bermaksud : Bijaksana
Semoga nazhan menjadi anak yg soleh, dijauhkan dan dilindungi dari perkara2 yg dikeji, bijak : dipermudahkan dan dibukakan pintu hati supaya mudah menerima pelajaran dan nasihat,dimurahkan rezeki,dan berjaya dunia& akhirat...aminn


Thursday, 12-Jul-2007 20:15 Email | Share | | Bookmark
7 Months

 
mama & aunty shasha
 



Long time no write....lama dah tak update fp ni (almost 2 months)......papa bz writing thesis...mama pulak bz ngan assignments and exam.....pastu end of last month (june) bz pindah rumah....owner rumah lama tu nak buat renovation..so terpaksa la pindah...pindah pon takla jauh sangat from Toowong......sekarang ni duduk dekat St.Lucia...dekat skit ngan Uni of Queensland nazhan nak ucapkan "thank you" to kawan papa "uncle nazri" and "abg nazri" sebab tolong papa angkat barang and perabot...penat jugak sebab umah skarang ni 3rd floor.... thank you again.
video - me playing at new house

My development so far and
-dah ader 2 gigi at Lower Jaw
-dah bole pegang botol sendiri


Last week on Saturday...kawan papa&mama datang from Tasmania (Aunty shasha-one of best friend mama since high school ) and from sydney ( Uncle Azdie and Aunty Elynn and Aiman).Aiman sangat comel (2 months) ohh..Aunty azrita pon ader Thank you ye sebab sudi singgah rumah....aunty shasha plak..thanks sebab bagi toys and present ...next time mama kata...aunty shasha kena stay lama skit anyway.....this month best sangat sebab the whole month ader toys sale....banyak btol toys...murah plak tu.... nasib baik nazhan still small...kalau tak mesti banyak toys nazhan suruh mama&papa beli....


Tuesday, 8-May-2007 20:13 Email | Share | | Bookmark
Week 22




Quote:
Aunty atie: ha'ah sama nama abg nazhan syahmi mase kecik pon comel sgt !!kejap je dah 2 yrs kan hehe
Aunty sya:time kacih.. aleeya pon comel gak ekeke
Aunty Fathin: hi aunty fathin....take care time pregnant ni...yeay tak lama lagi bertambah la kawan nazhan...insyaallah
Aunty wanie & Irfan: salam perkenalan dari nazhan jugak
Uncle shariman: wahhh...uncle shariman pon ikut jejak mama&papa jadi lecturer yeh....bestnye fareehah nak pegi UK...yeay!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net